Astro-Power-Supply

Knip nu de – aansluiting van de led kort en vertin. Strip het uiteinde van een dun soepel, liefst blauwkleurig draadje (0,15 mm²), twist de fijne koperdraadjes bij elkaar en vertin.

Soldeer nu dit dunne draadje aan de – aansluiting van de led.

42-Draad vertinnen  43-Minpool aansluiten

Knip de vrije aansluitdraad van de weerstand kort (0,5 cm) en vertin. Strip het uiteinde van een dun soepel, liefst roodkleurig draadje (0,15 mm²), twist de fijne koperdraadjes bij elkaar en vertin.

Soldeer dit rode draadje aan de weerstand.

44-Pluspool aansluiten  45-Krimpkousjes

Om de soldeerpunten te beschermen en om kortsluiting te voorkomen gaan we ze isoleren door middel van krimpkousjes. Krimpkous komt in verschillende diameters en kleuren en vind je eveneens in een elektronicazaak (of bij Conrad). Hier gebruiken we rode krimpkous met een diameter van 3 mm en zwarte krimpkous met een diameter van 1,5 mm.

We knippen de krimpkous op lengte zodat alle soldeerpunten beschermd worden en glijden de rode krimpkous over het rode draadje en het weerstandje en de zwarte over het blauwe draadje. Daarna gaan we de krimpkous verwarmen met een hetelucht pistooltje (of zeer voorzichtig met de hitte van een vlammetje) zodat het zich rond de aansluitingen knelt.

Hieronder zie je het resultaat.

Overgeschoven

Overgeschoven

Na het krimpen

Na het krimpen

Er rest nog enkel de soepele aansluitdraadjes op maat te snijden, de uiteinden te strippen en ze te vertinnen.

Een handig hulpmiddel bij dit secure werkje is zo’n ‘derde hand’. Zet zo’n ding wel vast want anders gaat het wiebelen en bewegen en wekt het meer ergernis dan dat het hulp biedt.

48-Vertinnen uiteinden  49-Derde hand

Maak nu zoveel ledjes als je XLR aansluitingen hebt en monteer ze daarna op het frontpaneel.
(8)