Astro-Power-Supply

56-Bedrading paneelmeters

Knip bij het aansluitplugje van de voltmeter (hier links in beeld) het blauwe aansluitdraadje weg. Dit wordt niet gebruikt. Leid de aansluitdraadjes door een gepast krimpkousje. Ter hoogte van het tweede metertje plaats je een ruimer krimpkousje waar de aansluitdraadjes van zowel de volt- als de ampèremeter doorheen kunnen. Houd van de ampèremeter het gele en blauwe draadje even apart (niet door de krimpkous steken).

Neem de oranje en de zwarte draadjes samen, knip ze op de gepaste lengte af, strip de eindjes isolatie weg (1,5 cm) en twist alle geleiders samen. Wikkel de draadeindes rond de blauwe draadbrug (neem eventueel wat isolatie weg) en soldeer het geheel aan mekaar. Let erop om het stukje draadbrug naar de XLR vrij te houden.

57-detail minaansluiting paneelmeters

Neem het gele draadje van de voltmeter en de beide rode draadjes samen, knip ze op de gepaste lengte, strip de draadeindjes, twist ze in mekaar, vertin ze en soldeer ze dan aan de rode draadbrug bij het zijcontact van de laatste zekeringhouder. Onderstaande afbeelding kan wat verwarring scheppen vanwege het slechte perspectief!

58-Detail + aansluiting paneelmeters

Neem beide grijze draadjes apart en voorzie ze elk van een voorschakel weerstandje van 2,2 Kohm (rood/rood/rood). Deze weerstandjes beperken de stroom en daardoor de lichtintensiteit van de achtergrondverlichting van de metertjes zodat ze ’s nacht wel duidelijk af te lezen zijn maar niet storend werken.

Wanneer de weerstandjes aan de draadjes gesoldeerd zijn schuif je er krimpkousjes over ten einde de soldeerverbinding te isoleren.

De andere uiteinden van de weerstandjes soldeer je vast aan de lange rode draadbrug tussen twee zekeringhouders in. Als je dat al niet gedaan had haal je daar wat isolatie weg.

59-Detail voorschakelweerstanden paneelmeters

Haal nu de gele en blauwe draad van het ampèremetertje door de ruime krimpkous, waarna je ze kunt krimpen. Leid de beide draadjes tussen de XLR’s en de ledlampjes door.
(11)