Astro-Power-Supply

Aarding van het instrumentenpaneel

Rest ons voorlopig enkel nog de massaverbinding te maken tussen het frontpaneel en het aardingcontact van de netspanning aansluiting. Zoals je op de foto kunt zien wordt er gebruik gemaakt van soldeerlipjes (ook in een elektronicazaak te bekomen). Je kunt het onder het borgringetje en de moertjes van de XLR pluggen vastzetten en het lipje wat schuin plooien. Knip een gepast stukje aardingdraad (soepel – groen/geel) af en soldeer dat aan het soldeerlipje. De andere zijde vertin je maar soldeer je nog niet aan het aardingcontact van de netspanning aansluiting.

60-Aansluiting aarding

Montage van de switchmode voeding

De SM-voeding wordt op een chassisplaat in het koffertje bevestigd. Het chassis bestaat uit een aluminium plaatje van 90 x 215 x 2mm (dat heb je nog over van het frontpaneel). De hoeken worden afgerond. In de vier hoeken, op een afstand van 12mm van de randen, boort je een gaatje van 3 mm.

Plaats het chassispaneel nu plat op de bodem van het koffertje op een tweetal millimeter van de achterzijde en met een gelijke spatie van de zijwanden. Plak het chassis met tape vast. Boor met de gaatjes in het chassis als geleider door de bodem van het koffertje. De gaatjes zitten naast de steunpootjes van het koffertje. Draai het koffertje om en frees niet al te diep een 45° randje aan de gaatjes.

Haal het chassis plaatje weg, steek van de onderzijde van het koffertje vier inox vijsjes M3 x 8 met gefreesde kop door de gaatjes, plaats vier inox rondelletjes (3mm diam) over de vijsjes en schroef dan 4 draadgetrokken afstandsbusjes M3 X 5  op de vijsjes. De vijsjes komen tot op halve hoogte in de afstandbusjes te zitten.

Aan de onderzijde van de SM-voeding zitten draadgetrokken bevestigingsmoertjes (M3). Plaats de SM-voeding op het chassisdeel zodat de zijkant op 2 cm van de zijkant van het chassisplaatje komt. Markeer en punt op het chassisplaatje de exacte positie van de vier buitenste bevestigingmoertjes (zie maatplan hieronder) en boor de gaatjes (3mm). Plaats de SM-voeding op het chassisplaatje, pas zo nodig de gaatjes wat aan en schroef de SM-voeding dan op het chassisplaatje d.m.v. M3 x 5 schroefjes (met platte kopjes dit maal). Gebruik ook hier borgringetjes zodat de vijsjes niet kunnen loskomen.

61-SM-afmetingen

Op de foto hieronder zie je hoe een en ander werd opgebouwd. Op de bedrading en de bijkomende onderdelen komen we verder in detail terug.

62-Overicht inbouw SM
(12)