Astro-Power-Supply

Het assembleren van de onderdelen

80-Montageplaatje  81-Tempschakelaar

Voor de assemblage van de onderdelen gebruiken we een voorgeperforeerd montagebordje met soldeereilandjes. De componentjes worden op het plaatje geplaatst. Via de componenten draadjes kunnen reeds enkele doorverbindingen worden gerealiseerd. Zijn de componentendraadjes echter te kort dan dien je de nodige verbindingen met blanke montagedraad te realiseren. Alle verbindingen worden aan de onderzijde gesoldeerd.

Op deze afbeelding zit de printconnector bovenaan. Onderaan zit de 500 ohm belastingweerstand.

82-Tempschakelaar bedradingdetail 

De belastingsweerstand maak je als volgt

83-Belastingsweerstand

Afgewerkt ziet het er zo uit:

84-Tempschakelaar aansluitdetail

Bij voldoende interesse wil ik best een printplaatje ontwikkelen. Dan hoef je enkel de onderdelen op de juiste plaats te zetten en ze onderaan vast te solderen. De verbindingen zijn dan als koperbaantjes in het printplaatje geëtst.

Op bovenstaande afbeelding zie je ook meteen welke aansluitingen waar komen. De rode kleur staat voor de plus pool (+) de zwarte kleur voor de min pool (-). Zo heeft de ventilator ook een plus pool (rode aansluitdraad) en een min pool (zwarte aansluitdraad). De NTC heeft geen polariteit.

Het schakelbordje wordt mee op de chassisplaat van de SM-voeding gemonteerd door middel van draadgetrokken afstandsbussen M3 x 10.

Links M3 x 5 F/F – midden M3 x 10 M/F rechts M3 x 10 F/F

Links M3 x 5 F/F – midden M3 x 10 M/F
rechts M3 x 10 F/F

 86-Montage afstandsbusjes

(16)