Nacht van de Duisternis, editie 2019

Voor de editie 2019 was Capella op twee plaatsen actief: de traditionele wandeling te Hoegaarden, en ook ondersteunend op een NVDD activiteit van Natuurpunt te Bierbeek. 
Véél volk op deze warme herfstavond, met zo’n 120 deelnemers konden we genieten van de sterrenhemel.  Jupiter, Saturnus, de Ringnevel, de Maan: alles passeerde de revue. Het enthousiasme van de mensen, bij het zien van de kraters op de Maan of de ringen van Staurnus is steeds weer hartverwarmend. “ooh amai, supermooi zeg. Allez jong, zie dat!”: tja dat zijn van die uitspraken die je graag hoort. Natuurlijk zijn er ook andere voorbeelden waarbij iemand 5 minuten kijkt, niets zegt, en dan uiteindelijk het beeld verschoven blijkt. Bij de toelichting aan de start en onderweg de wandeling was uiteraard ook “lichthinder” een gespreksonderwerp. 
Ook de uitgebreide veld-bar droeg uiteraard aan de algehele stemming bij. Een formule die werkt. Dank aan de vrijwilligers Olivier Bonameau & Jan Vanautgaerden voor de telescopen, Raf Wuytjens & familie voor de bar, Jean Lammertyn als ‘rode lantaarn’. 
In Bierbeek organiseerde de plaatselijke Natuurpunt kern een nachtwandeling door Meerdaalwoud. Gunther Fleerackers kon enkele telescopen bemannen. Ook daar veel volk met zo’n 75 deelnemers, observaties aan de bosrand en een hartversterkende veldbar.  
Clear Skies, Joost Verheyden

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER FOTO’S
Geplaatst in Geen categorie (hoofdpagina).