Nacht van de Duisternis 2022: 8 oktober 20u Kiosk

UPDATE ZATERDAG 9u45: De wandeling gaat door, nog beter: het wordt een heldere avond! Telescopen worden opgesteld en Jupiter, de Maan en ook Saturnus zijn zichtbaar.

Verdere info op 0473/757559

Geniet van de nacht in Hoegaarden!

Door de lichtvervuiling, afkomstig van slecht geplaatste verlichting gaat er helaas een groot deel van het licht (en energie) verloren in de lucht boven onze hoofden. Dat is niet zo fijn voor de nacht-ecologie (dieren en insecten die het duister nodig hebben), en het heeft ook effect op de sterrenhemel.

Het aantal plekken in Vlaanderen waar je de Melkweg nog in alle pracht kan zien is gereduceerd tot NUL. Nochtans kan het wel, een paar honderd kilometer verderop in Noord Frankrijk is dat al wel mogelijk door het gebrek aan kunstlicht.

Kom genieten van het duister in Hoegaarden op zaterdag 8 oktober


Begeleide nachtwandeling van de kiosk in Hoegaarden centrum om 20u, door de holle wegen en veldwegen tot aan de Marollenkapel in Hauthem (en terug). Bij gedoofde verlichting.
Voorzie een fluovestje en bij regenweer laarzen. Minder geschikt voor kinderwagens. Honden voorzien van een klein rood lampje en aan de leiband.

Indien wolkenloos, telescopen aan de kapel ter observatie.
Uitleg over de sterrenhemel onderweg indien helder.

Geplaatst in Geen categorie (hoofdpagina).