Lessen Sterrenkunde in de GBS Hoegaarden

De vijfdejaars van de gemeentelijke basisschool te Hoegaarden hadden een hele reeks vragen voorbereid over de geheimen van het heelal.  Capella deed zijn best om alle vingertjes-in-de-lucht van afdoende kennis te voorzien!

Zie het fotoverslag

Op 28 en 30 Apr hebben Jean Lammertyn en Olivier Bonameau op de Gemeentelijke Basis School Hoegaarden voor een animatie in de 2 klassen van het 5de leerjaar gezorgd.Het was een zeer geslaagd evenement. Jean begon met een korte intro over Capella, een aantal leerlingen kenden hun al van de “Sterrenkijdagen” of de “Nacht Van De Duisternis”.

Daarna gaf Jean zijn uitleg over lenzen, het oog en telescopen. De kinderen waren zeer aandachtig, geboeid door de experimenten en vonden het indrukwekkend.  Voor de speeltijd konden de kinderen door de telescoop naar de kerktoren en een boom met vogelnest, en een echte vogel die we daar speciaal voor de gelegenheid hadden geplaatst, kijken.We hebben veel “wow”, “amai”, “cool” gehoord! Na de speeltijd werden de kinderen op een quiz getrakteerd, zeer interactief, de kinderen hadden heel veel vragen! De lesgevers hadden op voorhand lijstjes met de vragen van de leerlingen gekregen van de leerkrachten. De kinderen waren onder de indruk van hoe groot het heelal is, hoeveel sterren er zijn en hoeveel planeten rond die sterren draaien.Zou er daar ergens leven zijn, op die konden ze geen antwoord geven. … volgend jaar jubileum voor onze 5de editie!

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie (hoofdpagina).