Starparty zaterdag 16 januari wordt zondag 17 januari !!

STARPARTY GAAT DOOR OP ZONDAG 17 JANUARI! (Update zaterdag 13u)

En wat een Starparty is het geworden: een kleine dertig deelnemers verzamelden in het mooie sneeuwlandschap, en konden sterrenbeelden & hemelse objecten bewonderen ter plaatse. Dank aan de vrijwilligers Jan, Hubert, Urbain, en Rik!

Omdat de voorspellingen voor zaterdag niet optimaal zijn, schuiven we de Starparty met één dag naar morgen zondag. Van 19u (tot 20 à 21u of u bevroren bent ) bent u welkom aan de Marollenkapel.

Let op! wegens de winterse omstandigheden gelieve te letten op de volgende punten:

  1. De veldwegen zijn toegesneeuwd en afgeraden voor personenwagens. Neem de Waversesteenweg (Tienen-Bevekom) en sla niet de veldweg in aan de E40 brug. Neem in plaats daarvan de volgende weg links (Hoegaarden/Hauthem). Aan het kerkje van Hauthem ga naar links.
  2. Toegang tot de Marollensite: uiteraard hindert de sneeuw de toegang. Er wordt aangeraden te parkeren op het einde van Hauthem (zolang er nog een dubbele rijstrook is) vanaf huisnr. 100. Parkeren, draaien & keren aan de kapel is niet mogelijk.
  3. Toegang te voet een paar honderd meter verder langs de veldweg: zorg voor schoenen met voldoende grip & een kleine zaklantaarn.
  4. Het gaat makkelijk enkele graden vriezen met windvlagen: extra skibroek, handschoenen, muts & sjaal, warme jas zijn noodzakelijk.

De Marollenkapel te Hauthem (Hoegaarden) kom naar de sterren kijken. Er zijn begeleiders aanwezig om de sterrenbeelden uit te leggen en met een telescoop te werken.

Geen inschrijving nodig!

Meer updates later deze week.

 PastedGraphic-2

Foto: Dirk Hermans

Geplaatst in Starparty.